Kontakt mig på
+45 40 37 47 66

Et halvt år igen – er du begyndt at se på virksomhedens persondata, og om de er beskyttet godt nok?

Det er helt normalt at betragte en hændelse bagud i tid som ’hold da op – er det så længe siden, det virker som i går!’

Ser vi på en hændelse et halvt år frem i tiden, ’er det jo først om et halv år – masser af tid!’

Det forhold har Henrik Larsen, chef for DKCERT, skrevet en klumme om – læs den her!

Henrik Larsen skriver bl.a.

Hvis I er godt i gang med arbejdet, har I sikkert allerede opdaget, hvor omfattende det kan være.

Jeg synes ikke, at man partout skal stile efter at være færdig præcis den 25. maj 2018. Det vigtige er, at beslutningen om at gøre noget ved udfordringen bliver taget, og er man færdige 14 dage, en måned eller 2 måneder før, er det bare fint. Der er ingen grund til at blive presset ved at komme sent/for sent i gang.

Opgaven kan som nævnt vise sig ganske omfattende!

 

Et vigtigt aspekt i beskyttelsen af persondata er sikkerheden. Sikkerheden for at persondata bl.a. ikke bliver hacket og blotlagte!

Den tekniske sikkerhed med viruskontrol, firewalls, kryptering, backup, adskilte lokale og kunde netværk o.l. skal naturligvis være på plads, men hvad med den organisatoriske sikkerhed:

  • Hvem har adgang til hvilke oplysninger?
  • Har alle lige adgang eller er adgangen arbejdsrelateret, nice eller need-to-have?
  • Er der stærke eller svage koder/password og ændres de løbende?
  • Hvem er lokale administratorer?
  • Koder på bærbare enheder – PC’er, Smartphones m.m.

Disse forhold er relevante både i dagligdagen men også set i relation til Cybersikkerhed – truslen udefra.

Hvilket forhold har organisationen generelt til sikkerheden:

  • Lånes bruger-id og koder/password ud?
  • Er brugerne opmærksomme på mail/SMS beskeder fra ukendte eller falsk program software/updates. Alt kan indeholde Phising links, Malware, Ransomware, inficerede Macro-dokumenter m.m.

Både professionelle it-folk, en EU-ekspert og Nationalbankdirektør Lars Rohde har lav tiltro til persondatasikkerheden og Cybersikkerheden. Læs Computerworlds briefing her.

Med persondataloven er der lagt op til at hele organisationen inddrages i gennemgangen af Persondatabeskyttelsen, og at alle i dagligdagen fremover tænker i persondatasikkerhed.

 

Har I svært ved at komme i gang – hvordan gribes det lige an – så er KLOKTIME klar til at hjælpe Jer med at få sat en afdækning af virksomhedens situation på skinner som grundlag for at blive klar til effektiv persondatabeskyttelse.

Ring på tlf. 4037 4766 eller mail til jk@kloktime.dk, og vi stiller op til et uforpligtende møde