Kontakt mig på
+45 40 37 47 66

Persondataforordningen – GDPR

Bliv klar til Persondataforordningen - skæringsdag den 25. maj 2018!

* GDPR: General Data Protection Regulation

  Lovens formål:

  • Styrkelse af individets rettigheder som privatperson gennem ensartede regler i EU - tage kontrollen over ens personlige data, styrke borgernes rettigheder og skabe tillid:
    • En “ret til at blive glemt”
    • Lettere adgang til egne data
    • Ret til data portabilitet
    • Retten til at vide, når ens data er blevet hacket
  • Virksomheder, organisationer og det offentlige skal have bedre styr på både manuel og især elektronisk behandlingen af persondata via større ansvar og flere forpligtelser.

Betydning for jeres virksomhed:

  • Dokumentation af bl.a.
    • Behandlingsaktiviteter - eks. hvem er registreret med hvad og hvor
    • At personoplysninger indsamles og behandles lovligt
    • Samtykke og evt. tilbagetrækning
    • Sletteproces, når oplysningerne ej længere er formålstjenlige eller behandlet ulovlige
    • Behandlingssikkerhed – eks. kryptering, backup, beredskabshold
    • Proces for anmeldelse af brud på sikkerheden til hhv. Datatilsynet og den registrerede
    • Aftale med evt. databehandler (3.part)
  • Ansvarlighed i form af bl.a. Behandlings dokumentation, passende IT-politik og adfærdskodeks
    • Beskyttelse af individet i form af anonymisering samt tildeling af organisatoriske roller/ansvar
    • Risikoanalyser
    • Egenkontroller

Sådan kommer I i gang:

Strategi:

Det anbefales, at opgaven prioriteres højt, ressourcer afsættes og have en positiv tilgang til
at leve op til persondatabeskyttelsesloven.

Fordele:

    • Sikkerhed -
      • Vi vil ikke miste persondata
      • Vi vil ikke på forsiden af Ekstra Bladet!
    • Dataansvarlighed -
      • Vi ved, hvilke persondata vi behandler og kan begrunde sagligheden
      • Vi har en holdning og oplyser herom
      • Vi gør, hvad vi siger og kan dokumentere det
    • Branding -
      • Vælg os frem for konkurrenten (vi passer bedre på dine persondata)
    • Husk -
      • Udover at reglerne påvirker jeres arbejde, ender det også med at give jer bedre viden om jeres rettigheder som privatpersoner.

Vigtigt: Hele virksomheden bør inddrages, så alle forstår og tænker i sikre persondata!

Lev op til loven – begynd småt og byg på – men begynd nu med at afdække virksomhedens situation: Tegn et billede af hvor PERSONDATA indsamles, behandles, opbevares og overføres.

IT værktøjet RISMAgdpr er et meget enkelt online system, der på en overskuelig og strukturet måde sikrer, at I får overblik over alle persondataforhold og dermed sikrer, at I overholder de stillede krav.

Tag kontakt til KLOKTIME for en uformel snak om, hvordan jeres virksomhed kan leve op til Persondataforordningen - GDPR.
Ring 4037 4766 for en aftale.